2020-08-03 07:49:10• hírek • Szatmár.ro

Véget ért a Serie A – Ciro Immobile lett a gólkirály, és az európai Aranycipő nyertese is

Forrás: sslazio.it / Marco Rosi / Fotonotizia
Forrás: sslazio.it / Marco Rosi / Fotonotizia

Vasárnap este véget ért az olasz Serie A 2019-2020-as idénye, sok kérdés már nem maradt tegnap estére, talán annyi, hogy a SPAL és a Brescia mellett, a Lecce vagy a Genoa lesz az idei szezon harmadik kiesője.

A bajnoki cím sorsa már fordulókkal korábban eldőlt, a Juventus zsinórban 9. alkalommal lett bajnok, a szombati napon pedig az is biztossá vált, hogy az Inter második, az Atalanta pedig harmadik helyen állhat dobogóra az idei szezon végeztével. Az ezüst- és a bronzérem sorsát éppen egymás között, az utolsó fordulóban focizta le a két csapat, s mivel az Inter 2–0 arányban győzött Bergamóban, biztossá vált számukra az ezüst.

Az alsóházban az, hogy a SPAL és a Brescia biztos kieső lesz, nem volt kérdéses, hogy a Lecce vagy a Genoa búcsúzik az élvonaltól, az utolsó fordulóban derült ki. A Genoának volt könnyebb dolga, ugyanis ha nyer otthon a Verona ellen, akkor biztosan benn marad, függetlenül attól, hogy a Lecce-Parma találkozó milyen eredménnyel zárul. Nem is bízta a dolgot a véletlenre a Genova, sima 3–0-s győzelmével bebiztosította helyét a Serie A szeptemberben kezdődő új szezonjában, míg az amúgy is vereséget szenvedő Lecce biztosan a Serie B-ben kezdi az új kiírást (Lecce-Parma 3–4).

Ami a gólkirályi címet illeti, mivel Mivel Maurizio Sarri nem nevezte Cristiano Ronaldót a Juventus utolsó, AS Roma elleni meccsére, így biztossá vált, hogy Ciro Immobile lesz az olasz gólkirály, valamint a 2019/2020-as idényben az európai Aranycipő nyertese is. A Lazio támadója 36 találattal lett idén a legeredményesebb olasz gólvágó, megelőzve a 31 találatos Cristiano Ronaldót.

Ez azt is jelenti, hogy a 2019/2020-as idényben a 30 éves olasz labdarúgó lesz az európai Aranycipő nyertese is, hiszen nem csak a saját bajnokságában lőtte a legtöbbet, de egész Európában nem tudták utolérni a támadót: Robert Lewandowski a Bayern München csatára 34 találattal lett gólkirály a Bundesligában, így 2 góllal ő is lemaradt Immobile mögött.

Immobile a harmadik olasz játékos, aki elnyeri a rangos elismerést Francesco Totti és Luca Toni után.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: